'eerst de tent dan de vent'



Eerst de vent dan de tent
In de verkoopwereld is het een bekende uitspraak: “eerst de vent dan de tent”. Dat wil zoveel zeggen als eerst het vertrouwen krijgen van een klant voordat je iets verkoopt. Ik denk dat dit ook geldt voor politieke partijen: het gevoel dat je als kiezer hebt bij een persoon en partij maakt heel veel uit.


Dat is wel logisch ook want je weet dat na een verkiezing de standpunten toch altijd worden aangepast. Al was het alleen maar om te kunnen samenwerken met anderen of omdat er ondertussen een nieuwe crisis is ontstaan die niet in het verkiezingsprogramma stond. Je hoopt dan dat ze datgene doen dat ook dichtbij jouw gevoel staat.


Voor mij is dat gevoel belangrijk. Ik kende Burgerforum Losser voornamelijk van stukjes uit de krant en op de socials. Dat zijn dan vaak berichten over iets dat op dat moment speelt en waar heel kort de mening van een raadslid bij staat. Je haalt daar niet uit wie ze zijn of hoe ze tot een besluit zijn gekomen. Maar de afgelopen tijd ben ik aangeschoven bij de fractievergaderingen om de mensen en de partij echt te leren kennen.
Ik weet nu dat iedereen in de fractie gerespecteerd wordt en de kans krijgt om zijn of haar mening te geven. Ik merkte dat ze goed gebruik maken van de kwaliteiten en achtergrond die iemand heeft. Ik heb ze zien worstelen met de verschillende belangen die bij ieder onderwerp spelen. Er wordt altijd geluisterd naar iedere burger die daarom vraagt. En, wat ik het meest bijzonder vind, is dat ze altijd kritisch op zichzelf zijn en blijven doorgaan omdat ze vinden dat het beter moet.  
 
Dit is waar je als kiezer op hoopt na de verkiezingen. Die tent verkoopt zichzelf .

 
Share our website