BF tégen programmeringsafspraken wind

  • Home
  • Nieuws
  • BF tégen programmeringsafspraken wind

BURGERFORUM heeft TEGEN dit voorstel gestemd, dus tégen de programmeringsafspraken en dat hebben wij de vorige keer al uitvoerig toegelicht.

Wij willen niet meewerken aan het realiseren van het windproject in De Lutte, vinden dat het begrip van het creëren schaarste oneigenlijk gebruikt wordt, de provincie ons chanteert door aan te geven dat andere zoeklocaties daarmee uit beeld zouden zijn wat overigens ook boterzacht is.

Dit is nog versterkt door het onlangs ontvangen antwoord van de provincie op ons bezwaar / onze zienswijze waarin we vragen om de oude grenzen van het Nationaal Landschap Noordoost-Twente te herstellen (immers met het verschuiven van grenzen verschuift het landschap niet en blijft even kwetsbaar) én om de locatie Overdinkel uit de omgevingsverordening te halen.
De provincie geeft aan dat het mogelijk maken van de locatie in De Lutte op uitdrukkelijk verzoek van de NOT gemeenten, waaronder Losser, is gedaan in de vorige collegeperiode en dat toen ook de zoeklocatie Overdinkel is aangedragen. De provincie ziet daarom geen ruimtelijke argumentatie om Provinciale Staten te verzoeken de zoekgebieden van Losser uit de omgevingsvisie te halen.
Reden des te meer om TEGEN te stemmen.

De stemuitslag was 9 om 9 en dat betekent dat het de volgende keer opnieuw in stemming wordt gebracht.
Voor: CDA behalve Jurran Visschedijk (die stemde tegen), D66 en PvdA.
Tegen: Burgerforum, VVD, Jurran Visschedijk CDA
Share our website